Шифрин спечели победа №89 в кариерата си

Американката Микаела Шифрин спечели втория слалом при жените за сезона от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Леви (Финландия). Настоящата носителка на Световната купа даде общо време в двата манша 1:51.68 минути и постигна 89-а победа в кариерата си, 54-а в слалома и седма в Леви.

Победителката от съботния слалом Петра Влъхова (Словакия) водеше след първия манш, но направи грешка във втория и не завърши. Преднината й пред Шифрин в първия манш бе 0.76 секунди.

Втора днес се нареди хърватката Леона Попович, която направи силен втори манш и бе по-бавна само с 0.18 секунди от времето на Шифрин.

Германката Лена Дюр добави трето място след второто от съботния ден. Дюр допълни призовата тройка, оставайки на 0.30 секунди от победителката.

„Победата е с леко горчиво-сладък вкус. Трябва да отдам дължимото на Петра. Беше страхотно да я гледаме как се състезава в последните два дни“, заяви Микаела Шифрин и добави: „Ако не друго, доказах, че все още имам волята да се боря. Това значи много.“

Следващият кръг от Световната купа при дамите е планиран за Цермат-Червиня (Италия) след седмица.

Микаела Шифрин излезе начело в генералното класиране за Световната купа по ски-алпийски дисциплини със 190 точки, пред Влъхова със 160 и Сара Хектор със 145 точки. Шведката се нареди на четвърта позиция във втория слалом в Леви, с изоставане от 0.66 секунди от американката.

В подреждането за малката Световна купа в дисциплината Шифрин води със 150 точки. Лена Дюр е втора със 140, а на трето място се намира Леона Попович със 106 точки.

Четете още

Избор на редактора