Кретен с 50 акта уби две момичета на пешеходна пътека и избяга

Шофьор с над 50 акта уби две млади жени в София и избяга пеша. Тежката катастрофа е станала на кръстовището между булевардите „Св. Наум“ и “Черни връх” в София. По трагична ирония на съдбата – точно пред входа на метростанция „Европейски съюз“.

Загиналите са момичета на 22 и 26 години. Пострадал е и 52-годишен шофьор на такси. Мъжът е с контузия на главата, прегледан е от екипите на Спешна помощ.

Шофьорът убиец и неговата спътничка са изчезнали от произшествието и се издирват. „Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения – над 50 наказателни постановления. Управлявал е автомобила с фалшиви номера. Колата е със софийска регистрация, а номерата са с германска. В нея са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка, обясни началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев пред Нова тв.

Автомобилът се е движел бясно откъм НДК. Минал на червено и се блъснал в такси. От удара колата се разцепила на две. Едната му половина минава от вътрешната страна на пешеходната зона и помита момичетата, обясни Тенев. Въпреки пристигналите на място 4 линейки шанс за блъснатите жени е нямало.

Пътният експерт Диана Русинова подчерта, че липсва национална политика и адекватни действия от страна на държавата, която да спре шофьори с толкова нарушения да се движат по пътищата.

„След първото или второто провинение този човек трябваше или да е с отнета книжка, или да е прибран в съответната институция, за да не се движи свободно и да не отнеме два живота. Това е недопустимо – провал на обществото отвсякъде”, категорична е тя.

„Шофьор с 50 нарушения се движи по улиците. Не сме Зимбабве или някоя бананова република. Или може би сме… Крайно време е институциите да се засрамят!“, заяви Русинова.

Самоличността на шофьора е установена. Георги Семерджиев е бивш футболист на ФК „Левски“ и „Спортист“ – Своге. През 2010 г. е задържан за участие в черно тото.

Междувременно стана ясно, че след спецакция на отряд „Кобра“ в столицата Семерджиев е бил задържан. Следователите се включиха в разследването по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев.

Стана ясно, че шофьорската книжка на бившия футболист е фалшива. Той представял документ, за който твърдял, че е издаден в Швейцария. Справка между Пътна полиция в България и органите на реда в Швейцария обаче показала, че книжката не е истинска.

Семерджиев беше обявен за общодържавно издирване и по старите дела, по които е разследван.

Четете още

Избор на редактора