Ще се върне ли Доналд Тръмп към Туитър?

Изминаха 658 дни, откакто Доналд Тръмп за последно имаше силата на Туитър да стимулира милионите си последователи.

Забранен за постоянно след атаката срещу Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. „поради риск от по-нататъшно подбуждане към насилие “, бившият президент стартира своя собствена социална медийна платформа, наречена Truth Social .

Поглъщането на Туитър от Илон Мъск за 44 милиарда долара отвори вратата за отмяна на забраната и мнозина виждат завръщането на г-н Тръмп в платформата като въпрос на време, а не дали.

През май г-н Мъск каза на форум на Financial Times , че отстраняването на г-н Тръмп от платформата „беше морално лошо решение, за да бъде ясно, и крайно глупаво“.

Г-н Мъск вече уволни няколко високопоставени ръководители, включително бившия главен изпълнителен директор Параг Агравал.

Най-богатият човек в света също уволни изпълнителната власт, отговорна за забраната на г-н Тръмп, което предизвика спекулации, че завръщането на президента от изгнание може да е неизбежно.

Но г-н Тръмп е инвестирал финансово в своята платформа Truth Social и не е казал дали ще се върне към Twitter, ако приемем, че забраната бъде премахната.

В петък той публикува съобщение на сайта, в което казва, че е щастлив, че Туитър „сега е в здрави ръце и повече няма да се управлява от радикалните леви лунатици и маниаци, които наистина мразят нашата страна“.

През април Тръмп каза пред Fox News, че се надява Мъск да купи компанията, но това няма да го убеди да се присъедини отново.

Четете още

Избор на редактора