Юве излъга Наполи в дербито на Италия

Ювентус оглави временното класиране в италианската Серия А. „Старата госпожа“ спечели с минималното 1:0 дербито с Наполи, което откри 15-ия кръг, за да остане без поражение на своя земя през сезона.

Поражението бе първо за гостите далеч от дома през настоящата кампания и ги остави с 24 точки, на 12 от Юве, който наказа пропуските на своя съперник и трябва да благодари на вратаря си за страхотните изяви в петък вечер.

Срещата започна на високи обороти като по-активни бяха гостите от Неапол. Още в началните секунди удар с глава на Амир Рахмани бе блокиран, а Юве отговори с неточен изстрел на Андреа Камбиазо.

В 9-ата минута Матео Политано не улучи вратата от границата на наказателното поле, а не след дълго стражът Войчех Шчесни направи първото си ключово спасяване след удар на Джовани ди Лоренцо.

В 27-ата минута Душан Влахович отправи апатичен изстрел, а в ответната атака звездите на гостите Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия комбинираха добре като последният бе изведен на страхотна позиция, ала направи един от пропуските на сезона.

Десетина минути по-късно Наполи имаше нова страхотна възможност да открие резултата. Шчесни обаче направи едно от спасяванията на сезона, отразявайки шут отблизо на Ди Лоренцо, а последвалите опити за добавки на Виктор Осимен и Амир Рахмани бяха блокирани.

Така почивката дойде при нулево равенство, а втората част започна отлично за Юве. В 51-а минута Андреа Камбиазо намери Федерико Гати в пеналта, който с глава заби топката в долния десен ъгъл и вкара победния гол за „бианконерите“.

Той можеше и да не е такъв, ако попадението на Осимен в 71-ата минута не беше отменено заради засада.

Така или иначе обаче повече голове не паднаха и в крайна сметка Ювентус взе пълния комплект от точки, съобщава БНР.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора