Южноафриканското проклятие пак застигна Мароко

Надеждите на Мароко за първа титла от Купата на африканските нации от 48 години бяха попарени от Южна Африка във вторник вечерта, след като загубиха с 2:0 в Сан Педро.

Южна Африка спечели само един мач в групата, за да стигне до фазите на елиминациите, докато Мароко доминираше в група „F“ и търсеше втората си титла в турнира за Купата на Африка.

Нападателят Евидънс Макгопа откри резултата в 57-ата минута. Мароко се мъчеше да изравни и получи перфектния шанс от дузпа само пет минути до края. Проверка със системата ВАР показа, че защитникът на Южна Африка Мотоби Мвала е играл с ръка в наказателното поле, но Хакими уцели гредата от бялата точка.

Нещата продължиха да не вървят добре за Мароко, след като Амрабат беше изгонен за препъване на Тебохо Мокоена, докато той напредваше към вратата. Получателят на Манчестър Юнайтед смяташе, че няма да бъде изгонен, но ВАР се намеси и съдията Махмуд Исмаил му показа директен червен картон.

Мокоена реализира пряк свободния удар и изпрати Южна Африка в четвъртфинален сблъсък срещу Кабо Верде.

Откакто стана първият африкански отбор, достигнал до полуфиналите на Световното първенство в Катар преди две години, Мароко загуби само два от 13 мача, като и двете поражения бяха причинени от Южна Африка.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора