Як пердах в Торино, три червени картона

Полуфиналът за Купата на Италия между Ювентус и Интер (Милано) завърши 1:1, но с масови разправии и сбивания, оцветени с три червени картона. Втората среща между двата отбора ще се играе на 26-и април на „Джузепе Меаца“ в Милано.

След като Ромелу Лукаку вкара от дузпа в добавеното време, за да изравни резултата за Интер, белгиецът получи втори жълт каpтон и трябваше да напусне терена, тъй като започна да провокира публиката на домакините. Хуан Куадрадо, който откри резултата за Ювентус в 83-ата минута, както и вратарят на нерадзурите Самир Ханданович, също получиха червени картони, след като се сбиха след последния съдийски сигнал. В мелето се включиха хора и от двата отбора, опитвайки се да ги разтърват. Това означава, че тримата отстранени от терена днес автоматично пропускат и реванша.

В другия полуфинал днес се срещат намиращият се на последното 20-о място в Серия А отбор на Кремонезе и Фиорентина.

Резултатът от Дерби д’Италия не помогна особено на Интер да преодолее кризата, в която изпадна след като загуби три поредни срещи. А крайното противопоставяне в тази двойка, както и представянето на тима срещу Бенфика на четвъртфиналите в Шампионската лига, могат да имат и решаващо значение за треньорския пост на Симоне Индзаги.

Двата отбора играха финал за този трофей миналата година и тогава Интер се наложи с 4:2 след продължения, за да триумфира с купата за осми път. Но двата мача за първенство до момента бяха спечелени от Юве, в това число и 1:0 преди две седмици.

Двата отбора си създадоха по няколко добри шанса за гол, като най-приличната в началните етапи на срещата беше в 33-ата минута. Босненският ветеран на Интер Един Джеко пое топката с гръб към вратата и подаде към Хенрих Мхитарян, който продължи към Марсело Брозович. Хърватинът стреля незабавно, но вратарят Войчех Шчесни спаси. Секунди по-късно гостите от Милано имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Глейсон Бремер, но съдията Давиде Маса не посочи бялата точка, след като колегите му от стаята за видеоповторения (ВАР) му казаха, че няма основания.

Хенрих Мхитарян в 64-ата минута се измъкна от двама бранители на домакините и стреля, но покрай вратата. 83-ата минута беше щастлива за колумбиеца Хуан Куадрадо, който получи топката на границата на наказателното поле и стреля по диагонала. Защитник на интернистите можеше да спре топката на голлинията, но силата й го изненада.

В 5-ата минута на добавеното време бранителят на Юве Бремер игра с ръка в наказателното поле, което донесе дузпа за гостите. Лукаку вкара и отиде пред публиката на Старата госпожа с пръст на устните, показвайки, че трябва да си мълчат. Това предизвика гнева им, а съдията Давиде Маса вдигна втори жълт картон на здравеняка заради провокация и го изгони от терена.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора