Японец срещу американец в голямото надяждане с хотдог

Платформата „Нетфликс“ обяви ново състезание по надяждане с хотдог между двама шампиони, американски и японски, след изключването на първия от дългогодишно състезание в Ню Йорк, предаде АФП.

Гигантът в областта на стрийминга публикува в социалната мрежа „Екс“ карикатура на голям хотдог и обяви надпревара по ядене между калифорниеца Джоуи Чеснът и японеца Такеру Кобаяши. Състезанието „Недовършено говеждо“ (Unfinished Beef) ще бъде излъчено на живо по „Нетфликс“ на 2 септември. Тогава е Денят на труда в САЩ.

Джоуи Чеснът, висок 1,85 м, тежащ 104 кг и способен да изяде 76 хотдога за десет минути, беше изключен от шампионата по ядене на хотдог в Ню Йорк, който се провежда всеки 4 юли от 1916 г.  Тази година той иска да популяризира конкурентна марка хотдог, която произвежда наденички с растително вегетарианско месо и подписа партньорски договор.

Шампионът написа в Инстаграм, че е „много разочарован да научи за изключването си от медиите след близо 20 години в състезанието“ и уточни, че няма „никакъв договор нито с „Мейджър Лийг Итинг“, нито с шампионата по ядене на хотдог в Ню Йорк“.

Джоуи Чеснът печели състезанието 16 пъти и държи рекорда за най-много победи. Най-добрият му съперник е Такеру Кобаяши, но той също е изключен от състезанието в Ню Йорк през 2010 г. след разногласия относно ексклузивността на договора.

Шампионатът по ядене на хотдог в Ню Йорк, което е на повече от сто години, отказва да позволи на участниците си да представляват други марки освен собствената им марка Nathan’s. Организаторите казаха, че са „разочаровани“ и осъждат търговската подкрепа на Джоуи Чеснът за хотдог под формата на заместители на месото, продавани от компанията „Импосибъл Фудс“ (Impossible Foods).

На всеки 4 юли около 35 000 фенове се събират на Кони Айлънд, на брега на Атлантическия океан в южната част на нюйоркския квартал Бруклин. Петимата най-големи чревоугодници си поделят 40 000 щатски долара, а победителят получава „горчичен пояс“ и допълнителни 10 000 щатски долара.

Според американската преса, която нарича Джоуи Чеснът „Челюст“, през последните години той печели стотици хиляди и дори милиони щатски долари, като е изял 30 гръцки сандвича за десет минути или 182 пилешки крилца за 30 минути./БТА

Четете още

Избор на редактора