1619 души регистрирани на един адрес в Стамболийски

1619 души са регистрирани на един адрес в ромската махала в Стамболийски. Това съобщи на брифинг шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов. Става въпрос за ул. „Петко Р. Славейков“ 31.

„Разпоредил съм проверка на отдел „Икономическа полиция“. Ще се уточнява реда на регистриране на адреса на хората и реда на издаване на лични документи“, посочи Костадинов.

Изказването му бе по повод възникналото напрежение в махалата в Стамболийски и внушенията, че случилото се там има общо с провеждането на изборите. Зам.-шефът на полицията комисар Радослав Начев обясни фактологията.

Около 18.30 часа вчера униформени с мотори подават сигнал за спиране на водач на мотопед. Той не се подчинява и започва преследване. При навлизане в махалата водачът изоставя мотопед и хуква да бяга. Жител на махалата който няма общо с инцидента, пречи полицията да го задържи.

Тогава служителите на реда опитват да арестуват въпросния мъж, който им пречи да си вършат работата. В резултат на това напрежение се събира огромна тълпа, която скача на полицията.

Двама униформени са ранени при започнало дърпане и съприкосновение. Единият е с наранявания по крака, а другия на ръката. Веднага да предприети действия по установяване на виновните.

Така след края на изборния ден, към 21 часа, се пристъпва към спецакция с Жандармерия и „Специализирани полицейски сили“. Общо задържани са 5 души – всички замесени в случката, разпитани са свидетели.

Както беглецът с мотопеда, така и мъжът, скочил на полицаите, за да им попречи да го арестуват, са регистрирани на въпросния адрес – ул. „Петко Р. Славейков“ 31. Постройките и имотите там са извън регулация, без очертания и огради.

„Възникват много въпроси от всичко това, като например плащат ли се данъци и такси така, както прави всеки български гражданин. Отправям въпроси абстрактно, дано да се намери някой да отговори на тях“, каза още старши комисар Костадинов.

Четете още

Избор на редактора