Започва още едно разследване срещу Семерджиев

Ново досъдебно производство срещу Георги Семерджиев за това, че е шофирал автомобил без свидетелство за управление, е образувано от Софийската районна прокуратура. Деянието е било преди година и половина.

35-годишният бивш футболист Георги Семерджиев блъсна преди две седмици две момичета на бул. „Черни връх“ и ги уби на място. Бе установено, че той е карал без книжка, след употребата на наркотични вещества и след като е обявен за общодържавно издирване по друго досъдебно производство.

В края на миналата седмица служители на Пето РУ при СДВР докладваха в Софийска районна прокуратура преписка за евентуално извършено от Г.С. престъпление преди година и половина, съобщава БНТ.

Преписката е за това, че на 19 декември 2020 г. срещу Г.С. е съставен акт за административно нарушение за управление на автомобил без съответното свидетелство за управление на МПС, посочват от поркуратурата. Едва през юли тази година при решаването ѝ служителите на Отдел „Пътна полиция“ – СДВР (ОПП-СДВР) установяват, че са налице данни за извършено престъпление от Г.С. и я докладват на СРП.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка, в която да се установи на какво се дължи забавянето от година и половина на доклада на образуваната полицейска преписка пред СРП.

Установено е, че през януари 2021 г. от ОПП-СДВР е изготвено наказателно постановление спрямо Семерджиев, което не му е връчено. Не е уведомено друго отделение на МВР, нито компетентната прокуратура. От приложената справка става ясно, че материалите са деловодно изведени от ОПП-СДВР чак на 6 юли 2022 г. Установен е и аналогичен случай с невръчено наказателно постановление спрямо Георги Семерджиев и през 2010 г.

Наблюдаващият прокурор е дал указания да се установи кой служител е държал документите, как го е направил и защо са били в ОПП-СДВР, а не са връчени на Семерджиев и не са били уведомени други отдели на МВР и прокуратурата, както и какви действия са предприети или не са предприети във връзка с това.

Четете още

Избор на редактора