Мъглиж пак е пръв! Има кмет на годината

Кметовете на Мъглиж Душо Гавазов (малка община), на Сандански Атанас Стоянов (средна община) и на Перник Станислав Владимиров (голяма община) спечелиха големите награди „Кмет на годината“ 2022 в десетото национално допитване на сайта Kmeta.bg.

От 15 до 30 септември всички граждани с IP адреси от България имаха право да гласуват на платформата Kmetnagodinata.bg за всички кметове на общини в страната, с изключение на двама – тези на Вълчидол, област Варна, и Разлог, област Благоевград, където в момента управляват и.д. кметове и предстоят частични местни избори. Гласуването беше разделено за малка (до 20 000 жители), средна (от 20 до 50 000 жители) и за голяма община (над 50 000 жители) според данните от преброяването на НСИ за 2011 г.

Над 72 хиляди българи дадоха своя глас и избраха победителите в онлайн гласуването. Тържествената церемония по награждаването се състоя днес в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк, а големите награди връчи вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Четете още

Избор на редактора