Фенове на Джими Картър се събират в родния му град

Близо седмица, откакто Джими Картър обяви, че е решил да прекара оставащото си време у дома със семейството си, където да получи хосписни грижи вместо допълнителна медицинска намеса, хора от всички краища на САЩ и от целия свят се спуснаха в родния град на бившия президент Плейнс, Джорджия.

В малкия град, който обикновено е дом на около 550 жители, има наплив от посетители. Малкото хотели в Плейнс и съседния град Америкус са резервирани предимно с доброжелатели, които идват на поклонение, за да отдадат последна почит на 39-ия президент на Америка, заедно с медии от всички краища на САЩ.

Центърът Картър не е публикувал никакви актуализации за състоянието на г-н Картър. 98-годишният бивш президент преди това е страдал от рак.

В Националния исторически парк Джими Картър движението на пешеходци се увеличава, тъй като хората влизат, за да видят къде е учил г-н Картър и да научат повече за наследството му.

Историческият хан в Плейнс е резервиран всяка вечер от седмици

Патриша Грийн от Спаркс, Джорджия, е предприела пътуването поради спомените си как покойната й майка е гласувала за г-н Картър в надпреварата за губернатор на Джорджия.

„Той беше наистина добър президент, който всъщност се опитваше да направи живота на всички по-добър“, каза г-жа Грийн.

„Неговото наследство означава много за мен, защото съм от Джорджия и го уважавам като човек и хуманист.“

Джордж Сарациотис, собственик на галантерията на Джордж в Америкус, имигрира от Гърция в началото на 70-те години на миналия век.

„Първата ми шофьорска книжка е с неговото име и я пазя като сувенир“, каза г-н Сарациотис.

Той добави, че на няколко пъти е продавал всякакви дрехи на г-н Картър.

Г-н Сарациотис и съпругата му дори получиха покана за Белия дом, когато г-н Картър беше награден с президентския медал на свободата на архиепископ Яковос, бивш примас на гръцката православна архиепископия в Северна и Южна Америка.

„За мен беше невероятно, не можех да повярвам. Преминах от имигрант тук и в Белия дом.

Когато показал на баща си снимките си в Белия дом, той се разплакал.

Джил Стъки, близка приятелка на семейство Картър, каза, че се надява той да бъде запомнен като велик президент и голям хуманитарист.

„Времето беше благосклонно към това, което направи президентът Картър по време на неговото президентство, и очаквам с нетърпение повече историци да погледнат отново на този период“, каза г-жа Стъки пред The ​​National .

Г-жа Стъки се радва на дълги десетилетия лични отношения със семейство Картър и каза, че не може да си представи свят без тях, повтаряйки, че не можете да кажете името на единия, без да споменете това на другия.

„Толкова много хора казват, че той е бил страхотен президент, каза тя. 9 Надявам се, че хората ще отделят време, за да разгледат по-отблизо многото му постижения.“

Наградата Грами за 2018 г. на бившия президент Джими Картър е изложена в Националния исторически парк Джими Картър в Плейнс

Четете още

Избор на редактора