Автор

АЛЕКСАНДЪР ПАНЕВ

3 Статии

Кога немаме браќа од Македонија, ќе имаме експерти

Драга професорке Најчевска, За разлика од другите окупации на вардарскиот дел од Македонија, Бугарите имале суштествена разлика, не носеле колонизатори. Нема евидентиран случај некој од Плевен...

Скопие да направи музей от къщата на Талев като жест към София

Идеја една, не да се спаси куќата на Димитар Талев во Прилеп од страна на Софија, а да се направи музеј од страна на...

Да се погледнеме во очи и ке го видиме братот

Замислете на момент, да ве прогонуваат од родниот крај, со децении, да ве палат, силуваат, убиваат, да нема кој да ви подаде рака, да...
ИзточникPost Source

Избор на редактора