bTV: Достъпът на Хекимян до телевизията е ограничен

„Във връзка с номинацията на доскорошния ръководител на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ г-н Антон Хекимян за кандидат за кмет на София, bTV Media Group счита за необходимо ясно да подчертае, че доверието и способностите на нашия нюзрум са доказани в продължение на повече от 20 години.

Веднага след отправеното искане, bTV прие оставката на г-н Хекимян, незабавно ограничи достъпа му до нюзрума на bTV и всички други ресурси на компанията и бързо информирахме вътрешната общност и широката общественост за неговото напускане.

Макар да сме напълно уверени в качеството, таланта и ангажираността на редакционния екип към обективността на новините, bTV Media Group въвежда редица мерки, които планира да приложи през предстоящия изборен сезон, с цел да защити името и репутацията на bTV като една от най-обективните и надеждни медии в България“, се казва в официалната позиция на телевизията по повод кандидатурата на Хекимян за кмет на София от ГЕРБ.

В събота стана ясно, че журналистът от бТВ напуска телевизията, а скоро след това се появи информация, че той ще е дълго пазения в тайна кандидат за кмет на столицата от ГЕРБ.

Четете още

Избор на редактора