Германец похарчи внушителните 200 000 евро за посещения в ресторанти по цял свят, отличени с най-малко три звезди „Мишлен“, съобщава вестник BILD.
От редакцията поясняват, че броят им е 145 – и Матиас Рул е бил във всички тях. Идеята му хрумнала по време на пандемията от коронавирус. Малко преди това софтуерният инженер продал стартъпа си, тъй като искал да прекарва повече време със семейството си.
Рул посетил 20 държави. Бил особено впечатлен от Япония, „заради съвършенството, с което се приготвя и сервира храната тук“. Германецът похарчил около 100 000 евро за пътувания и още толкова за храна. Най-скъпата му вечеря била в ресторант Ultraviolet в Шанхай, където оставил 1400 евро. Обикновено вечерята в ресторант с три звезди струва между 250 и 500 евро на човек.
Въпреки това, когато BILD пита кулинарния любител какво би избрал за последното си хранене (ако му се наложи), Рул е категоричен: баденско ястие „Брегеле“ – пържени картофи, сервирани с извара с билки. /Фокус