9 килъри като ченгета вързали Къро със свински опашки

Девет души са атакували дома на Красимир Каменов – Къро, който беше разстрелян в четвъртък сутринта в дома си в Кейптаун заедно със съпругата си, бодигарда и бавачката на децата им.

Нападателите са били с фалшиви униформи на американската служба за борба с наркотрафика ДЕА, научи “24 часа”. Загиналият бодигард се казва Дидо. Личната охрана на Къро се е сменяла през месец, като за целта мъжете са пътували до РЮА, а след това са се връщали у нас.

В четвъртък сутринта охранителят е откарал децата на Къро до училището с бус. Когато се е прибирал в имението, вратите в двора са се отворили. Точно в този момент убийците нахлуват с тежък брониран джип, блъскайки буса навътре в двора и помитайки вратата. След това бързо откриват мишените и ги разстрелват.

Трупът на Къро е намерен с вързани зад гърба ръце, стегнати със свински опашки.

Съпругата му, икономката и бодигардът били закопчани с белезници, съобщиха медиите в Кейптаун.

Въпреки събарянето на входната врата съседи на Каменов разказват, че не са чули нищо. Смята се, че убийствата са били извършени с оръжие със заглушител.

“Политиците и магистратите, които воюват отскоро, когато бяха приятели, имаха един общ враг. Този враг се казваше Красимир Каменов – Къро. Той беше обявен за междудържавно издирване, но за съжаление, не беше задържан, въпреки че МВР е уведомило властите на Република Южна Африка къде се намира”, коментира министър Демерджиев.

“Точно тези хора дължат обяснение, вече не като приятели, а като врагове, как и защо се стигна до убийството на този човек, посочен като техен общ враг”, добави Демерджиев и обясни, че вината за убийството на Къро трябва да се търси извън МВР.

Каменов е свързван с наркотрафик, макар никога да не е имал подобно обвинение. Той беше издирван с червена бюлетина в Интерпол по обвинение като подбудител на убийството на Любомир Иванов – Любо Полицая.

Къро е един от представителите на силовата групировка ВИС-2, който оцеля в годините на прехода. В миналото името му се свързваше с това на Христофорос Аманатидис – Таки. Развалят приятелството си преди няколко години.

Официално Къро има бизнес у нас с паркинги, зеленчукова борса, но неофициално името му се свързва с наркотрафик, контрабанда и фабрики за нелегални цигари.

Както и със “златния гьол” на ГКПП Капитан Андреево, който контролираше чрез свои приближени допреди няколко години. След това го овладяха бивши негови служители, а интересите около гьола бяха едно от разкритията на последното редовно правителство.

От години живееше в РЮА. За Къро у нас се заговори едва през март. Тогава прокуратурата уличи Каменов като част от заговор, с участието и на други криминално проявени лица, както и подсъдими като Цветан Василев в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи.

Четете още

Избор на редактора