Кирил Петков с добра новина: Ще има азерски газ за зимата

Азерски газ ще ни топли през зимата. Това стана ясно от думите на Кирил Петков.

„Мисля, че бе начална риторика на новото правителство приказките за хаос в енергетиката, но мисля, че бързо се осъзна, че много от нещата, които тръгнаха с негативизъм, не се оказаха верни. Хубавата новина е, че за отоплителния сезон вече ще имаме азерски газ. Само не разбрах защо им трябваше допълнително удължаване на срока за преговори“, заяви той в в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Днес и аз с нетърпение чакам да видя дали 7-те танкера, които ние бяхме договорили, ще бъдат взети. Надявам се на това. Всеки служебен министър дойде със свой екип и започна промени, но аз вярвам, че има правото да го направи. Най-важното е да направят честни избор“, коментира още съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Според Петков непрекъснато са се опитвали да ги вкарат в идеологическа полемика.

„Реално ние гледахме кое е най-практично и на добра цена, както и най-сигурното за България. И преди го казвахме – в момента имаме договор, който не се изпълнява едностранно. Нашето правителство всеки ден даваше заявка към „Газпром“. Никой не трябва да бъде наведен когато едната страна заявява – това са нашите нови условия. Ние сме абсолютно изрядна страна“, заяви бившият премиер.

И допълни, че изгонването на 70-те руски дипломатически служители също не е било въпрос на идеология.

Той припознавал отцепилите се депутати от ИТН като част от промяната и потвърди, че Бойко Рашков ще бъде част от листите на партията.

„Осъзнахме, че има избиратели и на ПП, и на ДБ, които казват – моля ви, не взимайте решението за нас. Искаме да го вземем, а вие след това работете заедно“, каза той по повод решението за самостоятелно участие на изборите.

Четете още

Избор на редактора