Маските задължителни за градския транспорт в София. От понеделник

От понеделник маските в София стават задължителни и в градския транспорт. Това става ясно от заповед на Столичната регионална здравна инспекция. Без маски могат да пътуват единствено децата под 6-годишна възраст.

От днес в още 8 области въвеждат ограничителни мерки заради COVID-19. Това са Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Стара Загора и Хасково. Така общият брой на областите, попадащи в етап 1, става 19.

В тези населени места броят на заразените с коронавирус расте и се увеличава заетостта на болничните легла от пациенти с COVID-19. Така носенето на маска в лечебни и социални заведения е задължително. И още – налага се спазване на дистанция от метър и половина при струпване на хора и работа от разстояние при възможност.

От утре мерките ще бъдат въведени и в област Ловеч.

С едномесечни мерки вече са София, Добрич, Бургас, Ямбол, Русе, Габрово и Сливен.

1 640 са официално регистрираните нови случаи на коронавирус за последното денонощие. Починалите от усложнения, предизвикани от инфекцията за последните 24 часа са шестима. Жертвите на вируса от началото на пандемията достигнаха 37 319. Това става ясно от справка в Единния информационен портал.

От направените за последното денонощие 6 768 теста 24,23% са били положителни. Активните случаи към днешна дата са 16 399. Поставени са 3 781 дози ваксина. Новопостъпили в болница са 130 души, а 661 са излекуваните за последното денонощие.

Хоспитализирани са общо 856, от които 41 в интензивно отделение. 75,38% процента от новопостъпилите в болница и 66,67% от починалите вчера са били неваксинирани.

От началото на пандемията у нас са регистрирани общо 1 192 284 коронавирусни инфекции, а от началото на имунизационната кампания са били поставени 4 453 972 дози ваксина.

Четете още

Избор на редактора