Празник на радомирската кавърма ще предхожда запалването на светлинките на коледната елха в Радомир, съобщава БНР.
Един от най-колоритните готвачи у нас, Ути Бъчваров, ще гостува в града с най-големия тиган в България, за да приготви за първи път над 800 порции кавърма. Кулинарното шоу ще започне в 12 часа на 9 декември.
Заедно с това майсторите от радомирско се събират на кулинарно изложение, за да покажат традиционни ястия, приготвяни за Бъдни вечер и Коледа. Час по-рано за най-малките ще бъдат организирани детски забавни игри с аниматор.
Пъстра и богата музикална програма ще изнесат самодейните състави от района от 13 часа, а кулминацията ще бъде в 17 часа, когато със специален шоу- спектакъл на Дядо Коледа и много изненади ще бъдат пуснати светлините на коледното дърво.
С пъстрите си събития и емоции 9 декември ще сложи началото на редица от събития по повод коледните празници в общината.