АБАС гради дигитална библиотека с актуални теми от административното правосъдие

Асоциацията на българските административни съдии (АБАС) изгражда  дигитална библиотека с актуални материали за административното правосъдие.

Достъпът до дигиталната библиотека е свободен и неограничен на адрес www.abaj.bg. Целта е съдържанието да предоставя на магистрати, представители на неправителствени организации, бизнеса и гражданите точна и актуална информация за видовете съдебни процедури, процесуалните срокове в административното право, актуалната съдебна практика по определени законови материи и др.

Акцент са анализи за разрешителни и лицензионни режими, конкурентно право, околна среда, обществени поръчки, концесии, данъчно право, държавни помощи и др. Предвижда се да бъде създаден и регистър с решенията на Европейския съд по правата на човека и Съда на ЕС по дела срещу България в съответната материя.

Дигиталната библиотека е създадена по проект „Повишена информираност на гражданите, бизнеса, публичния и неправителствен сектор чрез създаване и поддържане на актуална база данни, включваща съдебна практика и други материали в областта на административното правораздаване“.  Той е финансиран от Фондация „Америка за България“.

Четете още

Избор на редактора