Абсолютна лудост: С децата Ливърпул взе Карабао Къп

Ливърпул спечели Купата на лигата на Англия „Карабао къп“ за рекорден десети път в историята си. Мърсисайдци надделяха на финала над Челси с 1:0 след продължения, след като редовното време завърши без голове.

Капитанът Върджил ван Дайк изведе Ливърпул до успеха, отбелязвайки единствения гол две минути преди края на продълженията.

Ливърпул стигна до успеха, макар че на практика игра с втория си отбор заради отсъствието на много от титулярите заради контузии.

Челси отново разочарова своите фенове, а мениджърът на тима Маурисио Почетино загуби и третия си финал като треньор в Англия.

Двубоят на „Уембли“ предложи много емоции на зрителите, като и двата отбора създадоха много голови ситуации, но в редовното време така и не падна попадение.

Първата ситуация се откри пред Ливърпул, но Луис Диас направи пропуск.

Малко по-късно и Челси имаше положение за гол, но резервният страж Келъхър спаси удар на Коул Палмър.

Челси стигна до попадение в 32-а минута чрез Рахийм Стърлинг, но реферът отсъди засада за паса преди това на Коул Палмър към Николас Джаксън.

Най-дискусионната ситуация се получи в 60-а минута, когато ван Дайк се извиси и с глава прати топката в мрежата. Бурната радост на мърсисайдци се оказа напразна, след като ситуацията бе прегледана с ВАР и голът отменен заради засада Уатаро Ендо, който не игра с топката, но съдията прецени, че влияе на играта, тъй като с тялото си парира Колуил.

До края на редовното време по-добрите ситуации бяха за Челси. В 69-а минута лондонският тим пропусна много добра възможност, след като Дисаси не успя да се разпише отблизо. Малко по късно и Конър Галахър бе близо до гол за Челси, като отклони топката в десния страничен стълб.

В 85-а минута отново Конър Галахър пропусна сам срещу вратаря Келъхър, пише БТА.

В продълженията двата отбора не предприемаха рискове и дузпите бяха близо, но в 118-а минута ван Дайк засече с глава топката в мрежата след центриране от корнер на Цимикас и донесе трофея на Ливърпул.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора