„Аватар 2“ втори месец не слиза от върха у нас

Втори месец над тричасовата триизмерна продукция на Джеймс Камерън „Аватар: Природата на водата“ продължава да води по зрителски интерес у нас, сочат обобщените данни от киносалоните.

Битката на обединените племена от Пандора срещу земните нашественици е гледана от 445 722 зрители и има 6 251 242 лева от билетите им, което прави филма най-доходоносния у нас от над 20 години.

На втора позиция продължава да е „Котаракът в чизми 2“ е с вече 145 286 зрители и 1 641 601 лева приходи от билети. Трето място е за първата премиера от миналия петък – „Астерих и Обеликс: Мисия Китай“, създаден по образите от комиксите на Рьоне Госини и Албер Удерзо. Тя е гледана от 5 856 зрители и има 67 036 лева приходи от билетите им за първите три дни.

На четвърто място е анимацията „Тайният живот на Финик“. На пета позиция е екшънът „Твърдо приземяване“ с Джерард Бътлър в главната роля. Шесто място е за втората премиера от миналия уикенд – „Почукването“ на режисьора М. Найт Шаямалан, създадено по роман на Пол Трембли.

Седма позиция е за „Операция Форчън: Троянски кон“ на режисьора Гай Ричи. На осмо място е филма на Деймиън Шазел „Вавилон“ с Брад Пит, Марго Роби и Диего Калва в главните роли.

Българският „Шекспир като улично куче“ е на девето място по зрителски интерес в първата седмица на екраните. Филмът на Валери Йорданов за 17-годишния Данко от циганско гето в София, който харесва театъра и бокса, е гледан от 3 190 зрители и има 32 018 лева приходи.

На десета позиция е четвъртата премиера от миналия петък – „Баншите от Инишерин“ с девет номинации за „Оскар“, 10 за БАФТА и награди от Венеция и „Златен глобус“.

Извън първите 10 остават две от премиерите миналия петък – френските „Двете страни на острието“ и „Брат и сестра“.

През миналия уикенд филми в киносалоните са гледали 54 364 зрители. Миналата година по същото време в кината са били  42 122 души.

Четете още

Избор на редактора