Американците си тръгват без медал от Световното по баскет

Отборът на Канада се наложи над тима на САЩ със 127:118 (34:25, 24:31, 33:26, 20:29, 16:7) след продължение и спечели бронзовите медали на Световното първенство по баскетбол. Американците все пак успяха да вкарат мача в продължение след успешна стрелба за три точки на Микал Бриджис в последната секунда.

Това е първият случай, в който отборът на САЩ, който е съставен изцяло от играчи от Националната баскетболна асоциация, не стига дори до подиума, като преди 4 години американците отпаднаха на четвъртфиналите от Франция.

Канадците се виждаха победители, след като водеха със 111:107 четири секунди преди края, след като Дилан Бруукс, който завърши с 39 точки, вкара два фаула. Тогава Бриджис вкара първия си свободен удар, пропусна съзнателно втория, но спечели борбата и вкара тройка 0.6 секунди преди сирената. Кели Олиник пропусна последната стрелба за Канада.

В продължението канадците бяха безкомпромисни, водени от Шай Гилджъс-Алекзандър (31 точки), който вкара първите седем точки в добавеното време. Американците бяха отслабени в мача за третото място допълнително от отсъствията на Паоло Банчеро и Джарън Джаксън Джуниър, както и болния Брендън Инграм, предава БТА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FIBA Basketball World Cup (@fibawc)

Четете още

Избор на редактора