Арестуваха мъжа, който държа заложници в Дрезден

40-годишният германец, който държеше заложници в аптека в центъра на Дрезден, е задържан, съобщи „Билд“. Заложниците са в добро здравословно състояние и освободени.

Преди да вземе заложници – жена и дете, мъжът е убил 70-годишната си майка в жилището им в дрезденски квартал. След това  атакува радио „Дрезден“, а после се барикадира в аптека в търговски комплекс в центъра на града, съобщи местната полиция.

Голям район около Алтмаркт-Галери бе затворен няколко часа, включително коледният базар. Полицията призоваваше гражданите да не посещават района, пише Сега. Жената и детето са невредими, похитителят е ранен. В 12.30 местно време заложническата драма приключи след намесата на специалните сили.

Мъжът е стрелял и в радио „Дрезден“ в район Амонхоф. Не е успял да влезе в радиото, сътрудниците на радиото извикали полиция и той избягал.

Мениджърът на станцията Тино Утаси каза пред Bild: „За щастие, всички служители успяха да стигнат до безопасно място.“ С кола стрелецът продължил към центъра на града, нахлул в търговски център и се барикадирал в задната стая на местна аптека и взел заложници.

Четете още

Избор на редактора