Арсенал и Сити дишат във врата на Ливърпул

Арсенал и Манчестър Сити постигнаха очаквани домакински победи и дишат във врата на Ливърпул в заплетения троен възел на върха в класирането на Висшата лига.

Само три дни след дербито помежду си, завършило при нулево равенство, Арсенал и Сити имаха своите нови предизвикателства, в които обаче издънки нямаше.

Наглед доста по-лека беше задачата за тима на Арсенал, който посрещна Лутън у дома и го победи с 2:0.

Мартин Йодегор и автогол на Хашиока дадоха аванса на „артилеристите“ още през първата част, а спокойни, че интрига в мача вече няма, момчетата на Артета доиграха мача в доста бавно и на моменти приспивно темпо.

А и повече не бе нужно, защото Арсенал постигна деветия си успех в послените 10 мача във Висшата лига и временно оглави класирането.

„Арителристите“ имат 68 точки, с една повече от Ливърпул с 67, като мърсисайдци имат и мач по-малко.

67 точки на третото място има и шампионът Манчестър Сити, който имаше наглед далеч по-трудна задача – домакинство срещу Астън Вила.

Дерби между третия и четвъртия в класирането, в което обаче Сити нямаше никакви проблеми и с 4:1 отнесе бирмингамските си гости.

В основата на всички бе английският национал Фил Фоудън, който наниза хеттрик за успеха и се превърна в единственият играч през сезона във Висшата лига, успял повече от веднъж да вкара три попадения в един мач.

Но головата сметка откри Родри в 11-ата минута, а двете по-късно Дуран изравни за Астън Вила и вероятно някои фенове усещаха нова трудна вечер за момчетата на Пеп. До края на полувремето Сити така и не успяваше отново да поведе, докато не дойде добавеното време на първата част.

Пряк свободен удар от опасна позиция, с който Фил Фоудън се нагърби, за да изведе Сити напред.

Това вдъхна допълнителна увереност на домакините, които тотално смазаха своя съперник през второто полувреме и дори натрупаха самочувствие с убедителното 4:1.

А двата гола през второто полувреме вкара Фоудън, с което оформи своя хеттрик, уточнява Дир.бг.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора