Арсенал победи Лестър и дръпна с 5 точки на Сити

Арсенал постигна много трудна, но изключително важна победа по пътя си към титлата във Висшата лига, след като се наложи с минималното 1:0 като гост над Лестър.

Единственото попадение в срещата падна през втората част на двубоя и бе дело на бразилеца Габриел Мартинели. Той се разписа след асистенция на Тросар. Арсенал започна по-активно срещата, като в средата на първото полувреме стигна до попадение.

След слаба намеса на вратаря на Лестър Дани Уорд, топката достигна до Гранит Джака, който върна към Тросар. Той не се поколеба и с удар от границата на наказателното поле прати топката в мрежата на „лисиците“. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което попадението бе отменено за нарушение на футболист на лондончани по-рано в атаката.

Лестър стигна до гол малко по-късно след много добра контраатака. Попадението обаче отново не бе зачетено, този път заради засада на Келеши Ихеначо.

След почивката Арсенал най-накрая поведе. След отлично подаване Тросар се оказа на добра позиция и подаде към Мартинели, който се разписа във вратата на Уорд. До края на срещата двата тима си размениха по няколко добри положения, но до нов гол така и не се стигна.

След успеха си Арсенал събра 57 точки в актива си, като вече води с 5 на основния си конкурент за титлата – Манчестър Сити. Тази вечер „гражданите“ гостуват на Борнемут.

Четете още

Избор на редактора