Бербатов се кандидатира за президент на БФС

„Обяви се датата на Конгреса, следователно е напълно нормално и професионално аз, излизайки пред футболната общественост, да обявя кандидатурата си президент на БФС. Да представим част от основните принципи и приоритети, които сме заложили в нашата програма, основните стълбове в нея“. Това заяви Димитър Бербатов на пресконференция днес в БТА.

„Ние сме хората, които вече толкова години се борим в това управление неговата порочност, нормално да има малко негативизъм към нас, но бяхме длъжни. Искаме да се опитаме така да бъде направен този конгрес, че после никой да не може да иска да го обжалва. Призовавам всички други кандидати да покажат екипите си и програмите, за да може всички ние заедно да се обединим за провеждането на този бъдещ прозрачен конгрес“, допълни бившият нападател на Манчестър Юнайтед.

„Уточнявам, че никой от нас, никой от нашия екип, няма да каже една лоша дума за който и да е кандидат за президент. Ще се радвам да видя програмите и идеите на другите претенденти“, заяви още бившият голмайстор на националния тим в обръщението си към обществеността.

„На първо място ще наложим мандатност на президента. Не повече от три мандата или 12 години. Смятам, че е достатъчно за един човек да разгърне потенциала си, да покаже какво може. Ако не може и се провали, има си Конгреси, ще го сменят. Второто важно нещо – без президенти на клубове в Изпълкома. Има си Лига, те трябва да бъдат там, в техен изпълком“, обясни плановете си Бербатов.

Четете още

Избор на редактора