Берлускони притежавал лично само четири имота

Въпреки че беше шестият най-богат италианец, Силвио Берлускони притежавал лично само 4 имота. Всички останали имения и къщи на стойност над 400 млн. евро се водели на името на негови компании.

Според разследване на в. ”Кориере дела сера” само имението му в Порто Ротондо, Сардиния, станало световно известно с прословутите „бунга-бунга” партита, е оценено на над 259 млн. евро. Ако се пусне на пазара сега обаче, може да бъде продадено още по-скъпо.

„Имобилиаре Идра” е компанията, която притежава най-важните имоти на стойност 412 млн. евро на милиардера. Сред тях са тези в Сардиния и в Аркоре, където беше основната му резиденция. Само годишните разходи за недвижимото имущество в компанията са 20-25 млн. евро.

В крайна сметка Берлускони притежавал като частно лице само 4 имота, които не се вписват в собствеността на никоя от фирмите му. Единствено те може да станат предмет за наследяване от семейството му.

Първият личен имот на бившия премиер е историческа къща “Сан Джиминяно” в Милано, където навремето живеела майка му Роза.

Вторият е вила „Две палми” от 250 кв.м на остров Лампедуза, която купи през 2011 г. Третият имот е „Вила Кампари”на езерото Маджоре, която има 30 стаи и парк. Става въпрос за имение от XIX век, което навремето е купено от фамилията, собственик на едноименната марка питие.

Четвъртият частен имот на Берлускони е малък двустаен апартамент, използван като ателие, в град Триест. През 2015 г. милиардерът го получил според завещанието на покойния местен художник Глауко Димини, който му го оставил, тъй като обожавал лидера на „Форца Италия”.

Четете още

Избор на редактора