Борисов много обиден. Президентът го сравнил с Кирил Петков

Най-голямата обида, която Радев ми е нанесъл досега е, че ме сравни с Кирил Петков. Аз съм бил разхвърлял тръби. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Рилския манастир.

„Ако иска, може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме”, каза Борисов.

„Имаме 600-700 км, а те за година и половина още не могат да довършат 100 км, които оставаха по гръцката връзка. Направих България да притежава 80 км от компресорните станции на целите Балкани. Тогава България стана с най-силно развитата газопреносна система“, допълни той.

По думите му, когато ГЕРБ са дошли на власт, веднага са премахнали посредниците от газа, които сега са възстановени. Според Борисов, те крадат над 120 млн. лв. на месец.

Катастрофа във всяка една област“, обобщи лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов бе категоричен, че България не трябва да има договор с „Газпром“.

„За първи път връзка с Гърция започнах да правя аз. Не сме чакали 10 години. Иван Костов защо не я направи? Когато изплатихме пенсиите, които вдигна Станишев преди да си тръгне, се заехме и с тази задача. Всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои”, посочи той.

Бойко Борисов взе отношение и по темата с протестите на „Демократична България”.

„Помня, когато издигнаха Лозан Панов за кандидат за президент, символ на правосъдието. След това отидоха и клечаха пред Президентството и подкрепиха Радев. Отровното трио отидоха двама от тях да протестират срещу третия, който стана министър”, каза лидерът на ГЕРБ.

Четете още

Избор на редактора