Бой и стрелба на Вечното дерби, 28 в ареста

ЦСКА-София победи с 2:0 Левски в 28-ия кръг на първенството в Първа лига и взе второто Вечно дерби за сезона, съобщава БТА.

Първата част завърши без голове. Но както преди седмица в Разград, така и днес Левски изпитваше сериозни проблеми след почивката.

Тобиас Хайнц и Фернандо Каранга вкараха головете.

С днешните три точки „червените“ се връщат на второто място в класирането с 60 точки, изоставайки с 3 от шампиона Лудогорец. Левски остана на четвърто място с 51 точки и може да бъде задминат от Локомотив (Пловдив), ако в понеделник победи Черно море (Варна).

По време на мача секторите Г и А се обстрелваха със сигнални ракети на Националния стадион „Васил Левски“, съобщава БНТ. Един привърженик на „сините“ бе откаран с линейка.

През второто полувреме полиция влезе за кратко в сектор А, след като фенове на Левски се опитаха да пробият и да навлязат на пистата на стадиона.

Привърженици на „сините“ реагираха остро, след като ракети полетяха към сектора, както и към ложата. Стюарди се сбиха със запалянковци.

Осем големи ракети и множество димки с дистанционно управление са иззети тази сутрин при щателни проверки стадиона преди мача, каза на брифинг главен инспектор Иван Георгиев, началник на сектор „Масови мероприятия“ – СДВР.

По думите му с тези ракети, тип писалки – едните са с 380 изстрела, другите са с 300, могат да нанесат както материални, така и физически щети.

Предстои преглед на записите на камерите на стадиона, за да се уточни кога и как са внесени пиротехническите изделия.

Четете още

Избор на редактора