Боно връчи на Спилбърг специалната наградата на Берлинале

Фронтменът на групата Ю Ту Боно изненадващо се появи на Международния филмов фестивал в Берлин, за да връчи специално отличие за цялостен принос на режисьора Стивън Спилбърг, предадоха ДПА и Ройтерс.

Певецът представи Спилбърг като „една от най-големите клечки в Холивуд“, докато връчваше почетната награда „Златна мечка“.

Членовете на ирландската рок група присъстваха на Международния филмов фестивал в Берлин за премиерата на документалния филм „Целуни бъдещето“  („Kiss The Future“), в който участват Боно, Едж и Адам Клейтън.

Бандата, която наскоро обяви нови концерти в Лас Вегас през 2023 г., направи специално шоу преди прожекцията, а след това към тях се присъедини и актьорът Мат Деймън.

По-късно, докато връчваше наградата, Боно каза на публиката, че Спилбърг „не е от този свят“. „Той всъщност не е знаменитост, нали? Слава Богу, че е така“, заяви той, цитиран от американски издания, присъствали на събитието.

„Знаем, че той е една от най-големите клечки в Холивуд, но имаме чувството, че мястото му не е там и сме малко облекчени… Тази вечер давате „Златна мечка“ на Стивън Спилбърг по правилните причини. Но цялостният му принос не е само неговата работа. А неговият истински живот, неговото истинско семейство“, добави Боно.

Сред носителите на почетна „Златна мечка“ са Дъстин Хофман, Кърк Дъглъс, Мерил Стрийп.

Спилбърг, който е на 76 години, е известен с холивудските блокбастъри като „Извънземното“, „Индиана Джоунс“, „Джурасик парк“, „Челюсти“.

Най-новият му филм „Семейство Фейбълман“ разказва историята за  неговото детството и първата му среща с киното в следвоенна Америка.

Продукцията, в която участват Пол Дейно и Мишел Уилямс, вече получи голямо одобрение от критиката. Беше отличен на наградите „Златен глобус“ през 2023 г.

„Семейство Фейбълман“ е номиниран за седем награди „Оскар“, включително и в категорията за най-добър филм. Церемонията на американската киноакадемия ще бъде през март.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Berlinale (@berlinale)

Четете още

Избор на редактора