Борисов: Кой цървул взема заеми, за да каже, че не му трябват?

Задава се финансов апокалипсис, на който пазарите ще ни ударят страшен шамар. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас.

„Аз мисля, че българите разбраха, за тая тежка зима, която се задава. Ако не бяха депутатите на ГЕРБ да се преборят за таван на цените, всичко щеше да е фалирало. Ние държим да е 10% плоския данък, но в тази кампания слушаме само за харчове. Няма да издържи бюджета. Гълъб Донев каза, че ще му трябват над 6 млрд. нов заем. Еми като говори Асен Василев, че бюджета бил на излишък, аз ако журналист щях да попитам кой разумен човек взима заеми по 500 млрд. всяка седмица, та да ги държи като излишък. Кой цървул взима заеми, плаща лихва, за да каже, че не му трябват“, продължи Бойко Борисов със съвети към медиите.

Лидерът на ГЕРБ се присъедини към мнението на служебния финансов министър Росица Велкова, че догодина страната ще се нуждае от над 15 млрд. заеми, но този път лихвите щели да са огромни, защото вече никой „нямал доверие в България“. „И ще трябва да забравим за Еврозоната“, отсече лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ смята, че у нас две лобита бранят руските компании „Лукойл“ и „Газпром“. Той допълни, че в програмата на партията му е предвидена 100% диверсификация на газовите доставки от Русия. „Има и други начини и ги моля да не се връщат към „Газпром“. Видях, че служебният премиер Донев се гърчи и се опитва да ги защити.

Четете още

Избор на редактора