Борис Джонсън в Словения на меден месец

Британският премиер в оставка Борис Джонсън и съпругата му Кари са в Словения на меден месец. Двамата се бракуваха в края на юли. Двойката е избрала словенския петзвезден бутиков хотел „Вила Планинка“, който обещава на гостите си, че ще „забавят темпото, хармонизирайки ритъма с вашия вътрешен баланс“, пише британският „Индипендънт“.

Именно медиите на Острова издадоха, че семейство Джонсън е на романтично пътешествие в Словения, докато от „Даунинг стрийт“ отказаха информация по темата. След това словенската агенция СТА потвърди информацията, позовавайки се на съобщение от пресслужбата на словенския премиер Роберт Голоб.

От кабинета на Голоб обаче уточниха, че не е планирана среща между премиерите.

Джонсън и половинката му Кари се задомиха миналата година, но почерпиха скромно в тесен кръг заради ограниченията от коронавирус. В края на юли обаче вдигнаха голямо парти като поканиха приятели и роднини в имот на милиардера и спонсор на британската Консервативна партия лорд Банфорд. Тържеството бе в голяма бяла шатра в имението Дейлъсфорд хауз, което е от 18-и век.

Борис и Кари имат син, който се роди през април 2020 година, а година по-късно станаха родители и на момиченце. То е седмото дете за Борис Джонсън. Премиерът има четири деца от бившата си съпруга Марина. Твърди се, че от извънбрачна връзка Джонсън има поне още един наследник.

Четете още

Избор на редактора