Бразилците започват подготовка за Световното на базата на Ювентус

Треньорският щаб на Бразилия, шефът на федерацията и трима футболни национали пристигнаха в Италия, за да започнат подготовката за Световното първенство в Катар, съобщи БТА.

След 11-часово пътуване селекционерът Тите и неговият щаб се отправиха към тренировъчния център на Ювентус в Торино, който ще бъде началната база на петкратни световни шампиони.

Вратарят Вевертон, халфът Евертон Рибейро и нападателят Педро бяха освободени от отборите си от последния кръг на бразилското първенство и пътуваха с щаба за Италия. Останалата част от отбора ще пристигне в Торино в понеделник, когато се очаква да се появи и играещият в Мексико Дани Алвес.

Бразилия започва участието си на Световното първенство срещу Сърбия на 24 ноември в Доха. Но бразилците ще отлетят за Катар едва в събота.

„Сега е моментът да се съсредоточим върху нашата работа. Всичко, което трябваше да бъде направено, вече е направено. Все още има някои корекции, които трябва да бъдат направени до 19-и и се надявам всичко да е наред“, каза президентът на бразилската федерация Едналдо Родригес.

Четете още

Избор на редактора