Българин пише „джихад“ по дуварите в Одрин, тикват го в кауша

В препълнения с пазаруващи (и добре прекарващи си) българи Одрин някак естествено се появи и един, който да пише глупости по местните дувари.

Полицията в Одрин е арестувала български гражданин, за когото подозира, че е писал по стените на сгради в града надписи на арабски и персийски език. В надписите се съдържали думи като Хамас (най-радикалното палестинско движение, б.р.), талибани, джихад и пр., съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Надписите предизвикали тревога сред мирните и светски настроени жители на Одрин, които сигнализирали на полицията за случая.

Полицейски екипи предприели бързо разследване и открили следите на човека, когото подозирали, че е извършител, защото надписите се появявали винаги, когато той довтасвал в града.

Заподозряното лице с инициали H.P.M., било арестувано от полицията на влизане от България в Турция на ГКПП „Капъкуле“. В багажа му открили написани на арабски и преведени на български език фундаменталистки изрази.

В заведеното в одринския съд дело българският гражданин бил обвинен в “пропагандиране на терористичната групировка ДАЕШ“ (арабския акроним на „Ислямска държава“, б.р.). Постановено е въдворяването му в затвора. Разследването продължава.

Припомняме, че след указа на президента Ердоган, че българите могат да влизат в Турция само с лична карта, близкият Одрин и най-вече чаршията му бяха атакувани от хиляди нашенски туристи, изпълнени с най-добри намерения.

Четете още

Избор на редактора