Българин, хванат с 40 кг. дрога в Русия, ще лежи в наш затвор

Българинът Георги Лазаров, хванат с още двама души, с близо 40 кг кокаин в Санкт Петербург, ще излежава присъдата си у нас.

Тодор Вълчанов и Георги Лазаров са осъдени на 10 години строг режим всеки, а Кръстьо Танков – на 12.

Тримата потеглят за Санкт Петербург през август 2018 г. с надеждата за голяма сделка. Получили са информация, че дрогата е оставена в стаята на мини-хотела на улица „Сежинская“ от предишни гости. Вълчанов, Лазаров и Танков пристигат в хотела на 30 август, намират куфар и 40 килограма наркотици. На следващия ден се договорят с потенциални купувачи и извикват такси, но преди да отпътуват са задържани.

Главният прокурор е внесъл в Софийски градски съд предложение за приспособяване на чуждата присъда към нашия НК. Според съда, извършеното в Русия деяние отговаря на престъплението по нашия НК – опит за разпространение на наркотични вещества, който не е довършен, защото били заловени от полицията.

Пред съда адвокатът му обяснил, че Г. Л. е бил комендант на целия затвор, а за да бъде такъв, характеристичните му данни са били повече от добри. „Той е бил лицето на всички затворници за пред затворническата администрация“, обяснил защитникът.

Четете още

Избор на редактора