Вила взриви Висшата лига. За 3 дни победи и Сити, и Арсенал

Тимът на Астън Вила доказа страхотната си форма, след като се наложи над лидера Арсенал с 1:0, като по този начин го свали от върха на Висшата лига. Така в момента лидер е Ливърпул, „артилеристите“ изостават само на точка, а Вила е на трето място – само на точка от Арсенал. Това бе и забележителната 15-а поредна победа на Астън Вила у дома.

Успехът на Астън Вила донесе Джон Макгин с попадение още в седмата минута на мача. Срещата обаче бе много драматична до самия край, като тимът на Микел Артета имаше много възможности да изравни и заслужаваше поне точка от мача.

Мартин Йодегор и Габриел Мартинели направиха пропуски за тима от Лондон преди почивката.

В 47-ата минута Габриел Жезуш поиска дузпа за Арсенал, но съдията му направи знак да се изправи. Десет минути по-късно защитник на домакините изби топката, която влизаше под гредата след корнер на Букайо Сака. Пет минути по-късно попадение на Сака бе отменено заради засада.

Оли Уоткинс направи пропуск за бирмингамци, а драмата стана пълна в началото на добавеното време, когато Кай Хаверц вкара изравнителен гол за Арсенал. След преглед със системата за видео асистенция на съдиите попадението не бе зачетено, тъй като германският нападетел играе с ръка, преди да вкара топката в мрежата.

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора