Внукът на Пеко Таков прецаква Нинова за листите

Софийската организация на БСП излъчи свои кандидати за водаческите места в листите на социалистите за вота на 2 април, съобщават от организацията в съобщение до медиите. Ходът на БСП-София би могъл да се изтълкува като провокация срещу лидера на левицата Корнелия Нинова, тъй като по традиция определянето на първите места в листите се полага на ръководството на партията. Областните организации пък имат задължението да подредят кандидатите от второто място нататък.

Вместо да се съобрази с тази практика, БСП – София, предлага лидери на районни организации да поведат листите в трите софийски района за вота на 2 април. За водач в 23-ти многомандатен избирателен район БСП-София предлага Еньо Савов – председател на БСП в Панчарево, член на Националния съвет и заместник-председател на Младежкото обединение в БСП – София. На второ място в листата е поставен Стоян Мирчев, внук на секретаря на Централния комитет на БКП Стоян Михайлов.

В 24-ти многомандатен избирателен район делегатите са поставили на първо място председателя на БСП в район „Искър“ Борис Цветков, който е член е на Градския съвет на БСП – София и е бивш народен представител и общински съветник.

За 25-и многомандатен избирателен район, където обикновено се провежда т.нар. лидерска битка и където обикновено се явява Корнелия Нинова, делегатите са номинирали членът на Изпълнителното бюро на БСП – София Милко Панов, който е председател на районната организация на социалистите в Нови Искър.

Според председателя на софийската организация Иван Таков „всеки един от кандидатите в листите ще работи с разум, със сърце, с достатъчно хъс сред хората в София“.

„След 2 април ще удвоим нашите усилия да върнем партията на мястото, което заслужава. С всички уставни, юридически и морални средства срещу опитите на някои да превърнат БСП в дребен инструмент за брокерски цели. БСП е масова партия с основна роля в политическия живот на страната, а не дребна бутикова организация за търгуване на управленски постове. Всичко можем да сменим, партията – не! След изборите на 2-ри април може да ни товарят с незаслужени вини, да ни наказват, да ни изключват, но не могат да отнемат нашата принадлежност и вяра в социалистическата идея на нашата БСП.

Нека да си свършим работата в кампанията, а след това – да ни изключват, ако искат“, казва Таков. Той е един от критиците на Корнелия Нинова в партията. След изключването на четиринайсетте противници на управлението на Корнелия Нинова от партията на конгреса на БСП Таков нарече случилото се „недопустимо“ и добави, че градската организация не приема решението за изключване. Той осъди и изключването на единствения в София районен кмет, издигнат от БСП – Делян Георгиев, като заяви, че е „разрушително за авторитета и доверието в партията“.

Листите на социалистите ще бъдат окончателно утвърдени от Националния съвет в петък, 24 февруари.

Четете още

Избор на редактора