ГЕРБ номинира Росен Желязков за шеф на парламента

Очаквам в следващите дни повече разум и мъдрост от политическите партии, в противен случай ще отидем на избори без бюджет. Това каза на среща с депутати от ГЕРБ в централата на партията лидерът на политическата сила Бойко Борисов, преди утрешното първо заседание на 49-то Народно събрание (НС).

Срещата бе излъчвана на живо във фейсбук страницата на Борисов. Той отбеляза, че времето за първото заседание на новото НС е неподходящо, защото е страстната седмица и помоли депутатите си утре да не се поддават на провокации.

За председател на парламента ГЕРБ-СДС ще номинират Росен Желязков, който беше и първата им номинация в 48-я парламент. За негов заместник ще издигнат Росица Кирова.

Председател на ПГ на ГЕРБ-СДС ще е отново Десислава Атанасова, а нейни заместници ще са лидерът на СДС Румен Христов, Деница Сачева и Теменужка Петкова.

Борисов бе категоричен, че без ГЕРБ правителство не може да има. Готови сме, диалогични сме, единственото, което искаме, е към нас да се отнасят с уважение, заради огромната армия от гласоподаватели, която стои зад нас, посочи той.

Утре Вежди Рашидов ще удари звънеца, ще започнат консултациите, имаме вариант „А“ и вариант „Б“, обясни на депутатите си Борисов. Той ги призова към смирение.

Единственото стабилно, дългосрочно правителство е между двете големи коалиции, заяви Борисов. Това е дългосрочно, да имаме ясна, коректна политика. По същество на 99 процента ни съвпадат вижданията в програмите. Самоконтролът в такова правителство между партиите е най-голям гарант за противодействие на корупцията.

Четете още

Избор на редактора