Гласът на Путин Песков шикалкави за „мобилизирания“ си син

Говорителят на Путин Дмитрий Песков се опита неуспешно да защити сина си Николай, попаднал в нелепата ситуация на „скрита камера“. Реакцията на Песков е в отговор на публикуван телефонен разговор, породил яростни полемики в интернет, предаде Франс прес.

Във видеокадри от този телефонен разговор блогър звъни на сина на Песков и се представя за военен, който набира резервисти за руската офанзива в Украйна след публикуването на указа на руския президент Владимир Путин.

„Днес Ви е изпратена повиквателна“, казва на Николай Песков блогърът Дмитрий Низовцев, водещ в канала в ЮТюб „Народна политика“. Той беше създаден в подкрепа на руския опозиционер Алексей Навални, който е в затвора.

„На повиквателната има номер, на който да се обадите и утре в 10 ч. сутринта Вие трябва да се явите в център за резервисти“, казва блогърът с твърд тон, за да изглежда майтапът по-автентичен.

32-годишният Николай Песков закратко изглежда объркан, но после казва: „Очевидно е, че няма да дойда утре в 10 ч. сутринта“, намеквайки, че няма да се остави да бъде мобилизиран. „Вие трябва да разбере, щом знаете, че се казвам Песков, че не е напълно редно аз да съм там.

Ще уредя този въпрос на друго ниво“, казва още синът на путиновия говорител. „Нямам никакъв проблем да защитавам родината. Но трябва първо да разбера какво може да се направи, що се касае до мен“, добавя той.

Това видео веднага се завъртя в интернет и Дмитрий Песков бе приканен от журналистите да обясни реакцията на сина си. Той заяви, че е в течение на случилото се, но добави, че не е била публикувана цялата версия на този телефонен разговор със сина му.

Четете още

Избор на редактора