Григор допусна обрат срещу Медведев във Виена

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров допусна обрат срещу водача в схемата на АТР 500 тенис турнира в зала във Виена Даниил Медведев.

В зала „Щадхале“ първата ни ракета отстъпи на осминафиналите с 6:3, 2:6, 4:6 срещу шампиона от миналата година, съобщава БНР.

Димитров проби за 2:1 при третата си възможност, когато съперникът изкара топката в аут. След това Григор затвърди със сервис гейм на нула. В седмия гейм българинът стигна до нов брейк пойнт след двойна грешка на Медведев и я реализира незабавно за 5:2. После Димитров сервираше за спечелването на частта, но беше пробит от руснака.

Веднага след това обаче 32-годишният хасковлия стигна до два поредни сетбола при сервис на руснака, но той ги неутрализира с отлични начални удари. После той направи двойна, но топката от слайс на Гришо спря в мрежата. Четвъртият сетбол дойде след феноменален прехвърлящ удар от бекхенд и при него българинът ликува, когато Медведев прати топката в мрежата. Частта продължи 40 минути.

Вторият сет започна с пробив за шампиона от Виена, направен от 15:40. Руснакът вдигна нивото си на игра и направи втори брейк за 4:1.При 5:2 Медведев подаваше за изравняване на частите и го направи с гейм на нула.

Димитров имаше точка за пробив в началото на заключителния сет, но опонентът му оцеля след дълго разиграване. В следващия гейм пък Медведев стигна до брейкбол, отразен от българина след продължителна развяна на удари. В седмия гейм руснакът имаше пак две точки за пробив, но Григор оцеля и взе подаването си за 4:3.В деветия обаче Медведев проби на нула. След това той сервираше за място на четвъртфиналите. Руснакът стигна до мачбол и го реализира с отличен сервис.

Григор приключи мача с 24 печеливши удари при 25 непредизвикани грешки.

Четете още

Избор на редактора