Турски чобани стреляли по граничния полицай. Съдът пусна единия брат

Двамата турски граждани, задържани за убийството на Петър Бъчваров, са братя. Те не са се опитвали да преминат браздата, а са причаквали други техни „жертви“, каза вътрешният министър Иван Демерджиев като допълни, че не може да даде още подробности, за да не пречи на разследването.

Младши инспектор Петър Бъчваров е застрелян от турска територия с ловна пушка. Гилзите, намерени на българска територия, са от автоматичното оръжие, с което военнослужещия от граничния патрул е отговорил на огъня.

Днес представители на МВР посетиха валията на Одрин, а турските власти са взели допълнителни мерки да намаляване на мигрантския натиск към границата ни.

Заловените за стрелбата срещу българския полицай Петър Бъчваров са били криминално проявени, съобщава Новини, позовавайки се на агенция DHA.

Турската медия разказва, че след инцидента екипите на жандармерията в южната ни съседка са започнали мащабни операции в района, за да заловят заподозрените.

Арестувани са двамата братя, пастири – Мустафа Е. и Енгин Е. Иззета е ловна пушка и 23 патрона. И двамата са криминално проявени. Те имат и досиета за “кражби”.

Смята се, че двамата братя са се занимавали с кражби на пари и ценности от нелегални мигранти.

Преди трагичния инцидент двамата са прекарали четири дни в гората.

В нощта на стрелбата братята отново са чакали нелегални имигранти. Те са забелязани от българските гранични полицаи, които са включили фаровете на автомобила си, а след това са помолили братята да се отдалечат от граничната ограда.

Мустафа Е. и Енгин Е. са били само на 10 метра от оградата, когато са открили огън по българските полицаи. След това са избягали.

Снощи съдът в Одрин нареди единият от заподозрените – Енгин Е., да остане в ареста. Брат му М. Е. бе освободен под съдебен контрол.

Четете още

Избор на редактора