Джабер за втори пореден път на финал на Уимбълдън

Онс Джабер (Тунис) победи Арина Сабаленка и за втора поредна година ще играе финал на третия за годината турнир по тенис от Големия шлем – „Уимбълдън“. Тунизийката – шеста в схемата, надигра тенисистката от Беларус с 6:7 (5), 6:4, 6:3 за 2:22 часа игра. Поражението лиши втората поставена Сабаленка от възможноста да оглави световната ранглиста.

Джабер загуби миналата година от представителката на Казахстан – Елена Рибакина, и сега ще опита да спечели титлата в мач срещу чехкинята Маркета Вондроушова, която по-рано днес надигра Елина Свитолина (Украйна).

Джабер демонстрира характер и успя да обърне мача в трудна позиция. Тунизийката загуби първата част след тайбрек, а във втората губеше с 2:4, но след това спечели 10 от оставащите 13 гейма и триумфира.

В първия сет двете печелеха подаванията си и не се стигна до нито един пробив, като едва в тайбрека Сабаленка взе предимство и спечели със 7:5.

Сабаленка първа стигна до пробив и поведе с 4:2 във втория сет, но Джабер върна пробива, изравни за 4:4, а след това отново проби подаването на съперничката и изравни сетовете след 6:4.

Това даде психологическо предимство за тунизийката, която в решителната трета част доминираше и затвори мача за 6:3 с петия си мачбол.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Women’s Tennis Association (@wta)

Четете още

Избор на редактора