Джигит лети с 210 км/ч през Враца, даже не го глобяват

Млад джигит от Враца сам се похвали с клип в Инстаграм как лети из нощна Враца с над 210 км/ч, съобщи БНР. Полицията го задържа и дори не го глоби – нямало доказателства.

20-годишният Милен Костадинов развива скоростта с ауди по булевард „Втори юни“ във Враца. Клипът е качен от самия него и от собствения му профил в мрежата, като доказателство за юнащина и несъобразяване с правилата. По клипа го открила и полицията.

Оказва се обаче, че младежът няма как да бъде наказан за тежкото нарушение, с което е застрашил живота на не един и двама случайни минувачи.

„Съставихме му протокол да спазва Закона за движение по пътищата и да не застрашава другите участници в движението. Глоба няма как да се наложи, тъй като скоростта няма как да се засече с техническо средство“, коментира пред bTV Николай Стефанов от „Пътна полиция“ – Враца.

Ако нарушението бе заснето от органите на реда, глобата е щяла да бъде около 2000 лева и отнемане на книжката, уточни той.

Милен Костадинов си признал пред органите на реда. Казал, че съжалява за стореното и обяснил, че причината да се изцепи с 200 из града боло негово моментно настроение.

В края на краищата станало ясно, че 20-годишният младеж вече има и други нарушения за превишена скорост, като една от глобите е за 1100 лева за това, че е карал със 193 км/ч – над 2 пъти над допустимата скорост на първокласен път.

Четете още

Избор на редактора