Димитров срещу Рубльов в битка за финала

Петият в схемата на Мастърс 1000 турнира по тенис в Пекин Андрей Рубльов е съперникът на Григор Димитров на полуфинала в събота.

Това стана факт, след като руснакът се наложи над френския левичар Юго Умбер с 6:2, 6:4 за точно час и половина игра. Така той се реваншира за загубата от този съперник в Пекин на 30 септември.

На трибуните беше треньорът на българина за този турнир Джейми Делгадо, както и Роджър Федерер, който беше честван в Шанхай.

„Ще бъде труден мач срещу Григор. Той е приятел, играе чудесен тенис и е труден за побеждаване. Тази седмица показа невероятни игри, спечели срещу Алкарас. Който заслужава повече успеха, нека той да спечели“, заяви московчанинът след мача.

До момента Григор и Рубльов са играли общо шест пъти като балансът им е 3-3 победи. За последно те се срещнаха преди година, пак през октомври, на турнира в зала във Виена, когато българинът спечели с 6:3, 6:4, за да се класира на четвъртфиналите.

Интересен факт за Рубльов е, че той изигра първия си международен турнир за мъже през 2013 година в родния град на Димитров – Хасково, уточнява БНР.

Двубоят Григор Димитров – Андрей Рубльов е в събота от 15:00 часа наше време. От 11:30 часа е първият полуфинал Хуберт Хуркач – Себастиан Корда.

Четете още

Избор на редактора