„Дисни“ моли Джони Деп да стане пак карибски пират

Днес си на дъното, утре политаш, не е важно дали си паднал, важното е да се изправиш. Има още крилати фрази, определящи битието на Джони Деп в последните години.

Красивата като богиня, но коварна като харпия Амбър Хърд го натика под ватерлинията на „Черната перла“, като го обяви за „бияч на жени“ и го даде под съд за насилие върху нея. И поиска много милиони, естествено.

Стресирани от случая „Харви Уайнстийн“ и верни на новата политическа коректност, босовете на „Дисни“ побързаха да уволнят Джони през 2018 г. и спряха свръхпечелившия франчайз „Карибски пирати“.

Много други компании също се отдръпнаха (сега отричат, но то си е за тяхна сметка) и застинаха в изчакване докъде ще стигне съдебната сага. Не помогнаха клетвите на Джони, че никого не е насилвал и не е удрял жена през живота си.

Така години наред Амбър Хърд играеше разни ролички в някакви филмчета, а Джони свиреше тъжни блусове на китарата си, низвергнат от киното. Стана „парий“ в развлекателната индустрия – според собствените му думи.

Но: колелото на историята се върти, както е казал един нашенски комунист (преди да го мумифицират и изложат в мавзолей-шоу насред София, б.р.). Джони Деп спечели съдебната война. Доказа се, че не е удрял Амбър, даже напротив, даже неведнъж. Справедливият щатски съд го призна за невинен и отсече: не Джони ще дава много пари на Амбър, а Амбър ще дава много пари на Джони. Милиони, и то не рубли.

Както и да е. Битият – бит и т. н., като в случая „итн“ не значи „Има такъв народ“.

Ще се обърнат ли нещата за невинния Джони Деп? Твърде е възможно, прогнозира лосанджелиското издание „Express“, цитирано от БГНЕС. Джак Спароу може би скоро ще нахлупи пиратската шапка и отново ще размаха шпага и лексикални бисери.

Добре осведомени източници от Холивуд твърдят, че от „Дисни“ вече са почукали на вратата му, за да се извинят. С една молба – да реанимира полумървия от години франчайз. Защото „Карибски пирати“ може без Орландо Блум, Кийра Найтли и Пенелопе Круз, може даже и без големия Джефри Ръш, но без Джони не може и това е.

Според източниците обаче този път ще са нужни повече от бутилка ром и сандък с бутафорни съкровища. „Дисни“ не са вчерашни и, заедно с извиненията, поднесли на мистър Деп оферта със стряскаща сънищата сума. Сега той размишлява и в тъжните блусове на китарата му се прокрадват игриви мотиви с карибски привкус.

Каквото и да се случи, ще бъде решение на Джони Деп. Екипът на ekspresso.bg обаче смее да твърди, че никога не се е съмнявал в почтеността на актьора и дори красотата на Амбър не е била причина за колебание.

Четете още

Избор на редактора