Доброволците прекратяват издирването на Сашко

Рано сутринта днес стана ясно, че се прекратява търсенето на 12-годишния Александър Цветков, който страда от аутизъм и изчезна преди седмица.

Това беше обявено от отговорно лице в кратко включване от Перник на БНТ. Изтъкнатата причина е, че няма никакви нови следи къде е Сашко и съответно имало опасност заради влошаването на времето „да търсим други хора“.

Според бащата Александър Цветанов синът му е отвлечен. „Не мога да бъда абсолютно сигурен, но познавайки детето, не допускам, че той просто ей така би се загубил в гората. Чувството ми като баща е, че той се държи някъде против неговата воля“, каза бащата пред Нова телевизия.

„Касае се за отвличане. Това дете, след като няма храна и вода, температурите навън са ниски, трудно би оцеляло“, каза в ефира на Нова телевизия бившият директор на отдел „Издирване“ в МВР Красимир Занев.

Той смята, че трябва по-обстойно да се провери семейството. Той постави под съмнение твърдението на бащата, че докато е говорил по телефона, детето е изчезнало. „Няма как да изчезне за толкова кратко време и да няма следа“, смята Занев.

Съмнението, че детето е отвлечено, надделява и у доброволците, които търсят Сащко. Те подозират, че получават и грешни сигнали от бащата. „Всички имат подозрения. Версиите са много – че бащата го укрива, има версии, че е отвлечен от майката”, сподели доброволецът Румен Стефанов.

Майката на Сашко – Радостина Цветанова, трябва да се яви на разпит пред отговорните власти, засега в качеството на свидетел. Обяснения пред разследващите е давал и бащата – в качеството му на свидетел.

Четете още

Избор на редактора