Доган оздравя, Пеевски се курдиса до него в Сарая

Централното оперативно бюро на ДПС проведе днес редовното си заседание, под председателството на почетния председател д-р Ахмед Доган и председателя на парламентарната група Делян Пеевски. Това съобщават от Движението на уебсайта си. От разпространените снимки става ясно, че заседанието се провежда в Сарая в кв. „Бояна“, където живее Доган, а не в партийната централа.

В дневния ред бяха заложени обсъждането на оперативната подготовка на партията за предстоящата отчетно-изборна конференция, актуални вътрешно-политически въпроси, предстоящото обсъждане в парламента на Закона за държавния бюджет и приоритетните стратегически теми за ДПС, свързани с преодоляването на демографската криза.

Миналата седмица се проведе Централният съвет на партията. Очакваше се то да бъде ръководено лично от Ахмед Доган, който пое оперативното ръководство на ДПС след оставката на Мустафа Карадайъ преди 10 дни, но Пеевски подчерта, че Доган е болен от грип и е предпочел да си остане вкъщи.

След заседанието Делян Пеевски обяви пред журналисти, че ще се кандидатира за председател на ДПС. Той посочи, че на 24 февруари 2024 г. ще е Националната конференция на Движението. Тогава се очаква да се състои изборът на нов председател.

На 7 ноември Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на партията. Делян Пеевски, който до този момент бе съпредседател на парламентарната група, коментира пред медиите, че това е решение на Карадайъ, а мандатът му е изтичал декември. На следващия ден Пеевски бе избран за председател на парламентарната група.

Четете още

Избор на редактора