Евакуират Капитолия заради подозрителен автомобил

Полицейското управление на Капитолия евакуира вчера сградата, а близките до нея улици бяха затворени за повече от два часа след сигнал за подозрителен автомобил в близост до седалището на американското правителство във Вашингтон, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Полицията на Капитолия нареди сградата да бъде евакуирана малко след 12:30 ч. местно време (19:30 ч. българско време) и нареди служителите и останалият персонал да избягват района в близо до административните сгради на Сената (горната камара на американския Конгрес), намиращи се от другата страна на улицата.

Властите съобщиха, че полицейско куче се е насочило към автомобил, който се е намирал в същата пресечка, в която е разположена сградата на Конгреса на САЩ.

Улиците и три паркинга около нея бяха затворени за повече от два часа, докато полицията провеждаше разследване.

В района често се случват подобни заплашващи сигурността ситуации, включително през април 2022 г., когато 29-годишен мъж от щата Делауеър извърши самоубийство, след като се блъсна с колата си в барикада край Капитолия, като същевременно стреляше във въздуха. През април 2021 г. при нападение с автомобил в района на сградата загина един служител на полицията на Капитолия, а друг беше ранен, отбелязва Ройтерс.

Четете още

Избор на редактора