Електромобилите в Пловдив спират в синя зона безплатно и без стикер

Електрическите автомобили, които имат зелени регистрационни номера, имат право да паркират безплатно в синя зона в Пловдив, без да слагат стикер. Изискването за стикер беше отменено с решение на Общинския съвет за изменение на Наредбата за организацията на движението и паркирането на територията на общината.

За колите на ток и бензин предимството  за безплатното паркиране не важи.

В синя зона са включени още няколко улици – бул. „Свобода” между ул. „Царевец” и „Перущица”,ул. „П. Яворов”, „Лейди Странгфорд” и „Янко Сакъзов”.

По предложение на съветници от списъка, предложен от администрацията, е извадена ул. „Ген. Данаил Николаев” с условието, че най-напред ще бъдат обособени паркоместа. Това е вторият неуспешен опит тази улица да стане платена за коли.

Автомобили на хора с увреждания, престояли повече от три часа на обособените със знак Д21 безплатни  места, ще бъдат вдигани принудително с паяк и откарвани на наказателен паркинг, при което собственикът ще заплаща глобата и престоя.

Мярката е предприета по предложение на директора на ОП „Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов с цел да не се злоупотребява с безплатните места.

Четете още

Избор на редактора