Забраван пусна два пъти фиш и спечели двоен джакпот

Американец от окръг Монкълм, щата Мичиган, не можа да си спомни дали си е взел билет от лотарията и спечели двоен джакпот, купувайки си два, съобщиха местни медии.

Мъжът разказа, че е спрял на бензиностанция, но не могъл да си спомни дали е купил лотариен билет за следващия тираж. „Играя от дълго време и попълвам едни и същи числа“, обясни той, цитиран от БГНЕС.

Объркан, американецът решил да си купи още един билет за всеки случай. По-късно разбрал, че все пак вече има билет. Когато отишъл на уебсайта на лотарията, за да провери резултатите си, видял, че има две печалби.

Щастливецът останал обаче изумен от размера на наградата. „Мислех, че всеки от билетите ми носи 55 хиляди долара. Но когато се обадих в централата на лотарията, те казаха, че всеки билет печели 110 хиляди долара“, каза той. Късметлията възнамерява да похарчи парите за ремонт на къщата и да помогне на роднини.

По-рано беше съобщено, че жител на американския полуостров Кейп Код в щата Масачузетс замалко да загуби голяма печалба от лотарията поради разсеяност и взел наградата едва час, преди билетът да изгори. Той каза, че с парите ще купи малка къща или вила извън града.

Четете още

Избор на редактора